Over mij
Mijn naam is Helma Bouwmeester. Vanaf 1988 ben ik werkzaam binnen de psychiatrie. Ik ben begonnen als B-Verpleegkundige en sinds 2007 werkzaam als gediplomeerd, sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). Ik heb binnen de GGZ binnen verschillende werkvelden gewerkt. Op dit moment ben ik nog gedeeltelijk werkzaam als POH GGZ binnen een huisartsenpraktijk.
Ik sta voor respect, betrokkenheid, eerlijkheid, transparantie en rust.
Mijn persoonlijkheid, deskundigheid en ervaringen vormen de basis voor
zorgvuldige en professionele hulpverlening.
Ik hou er niet van om te werken met een vast systeem of een bepaalde stroming. Ik bekijk de hulpvraag graag breed, met aandacht voor verschillende levensgebieden.
Mijn motto voor de behandeling is: "Zo kort als mogelijk en zo lang als nodig".
Ik maak gebruik van verschillende therapeutische technieken zoals cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, motiverende gespreksvoering en andere specifieke behandelmethoden.
Over de praktijknaam
Bij je geboorte heb je geen psychische klachten. Door ervaringen in je leven ontstaan deze en voor de behandeling is het belangrijk om te weten waar de klachten door zijn ontstaan.
De praktijk is gevestigd in de gemeente Roosendaal. Niet Roosendaal maar Nispen had de oudste dorpsrechten van het huidige Roosendaal en iedereen moest daar naar de kerk.
Omdat Nispen niet centraal lag kwam er een centraal gelegen kerk. Hier omheen vormde zich het dorp Roosendaal. Het ontstaan van Roosendaal begint dus bij de plaats Nispen wat destijds Nisipa genoemd werd.
​
Wat doet een SPV
Een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) is deskundige op het gebied van de geestelijke gezondheid. Zij houdt zich bezig met complexe psychosociale en psychiatrische problematiek. Begeleiding door een SPV kan op zichzelf staan. De begeleiding kan ook deel uitmaken van een behandeling en/of begeleiding samen met andere disciplines. De SPV kan dan een coördinerende rol spelen binnen een behandeling. Het doel van de behandeling is om een client beter te laten functioneren samen met zijn omgeving en de klachten te verminderen, zodat de cliënt opnieuw zijn balans weer vindt.